Het is nu vr dec 06, 2019 7:20 am
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 3 berichten ] 
Doe mee aan onderzoek naar Liberation Route 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker
Nieuws Bot

Geregistreerd:
ma nov 15, 2004 10:34 pm
Berichten: 3471
Bericht Doe mee aan onderzoek naar Liberation Route
Gepubliceerd op: 8 maart 2009

- De deelnametermijn van dit onderzoek is inmiddels gesloten! -

De regio Arnhem-Nijmegen speelde een centrale rol aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Eén van de grootste luchtlandingsoperaties ooit, “Operation Market Garden”, vond hier plaats in september 1944. Enkele maanden later, in februari 1945, startte vanuit dit gebied de finale van de bevrijding, “Operatie Veritable”. Deze operatie was de start van het grote Rijnland-Offensief, de laatste fase van de bevrijding van West-Europa. Militairen en burgers bevonden zich in een oorlogs-roulette waarin overleven en dood, geluk en verdriet elkaar afwisselden.

De Liberation Route Arnhem-Nijmegen maakt gebruik van moderne communicatiemiddelen. Op 23 historische plekken kunnen bezoekers ooggetuigenverslagen horen – in het Nederlands, Duits en Engels. De verschillende hoorspelen confronteren de bezoeker met de angst van de burgers hetgeen hen nog te wachten staat, de vreugde van de bevrijding of het lawaai van de oorlogsgebeurtenissen.

Bezoekers aan de 23 Luisterkeien die de Liberation Route Arnhem Nijmegen markeren kunnen de informatie van de verschillende verhalen, in de drie verschillende talen, downloaden op http://www.liberationroute.com, via telefoonnummer (0900-5423728) of beluisteren middels een MP3 - speler die verkregen kan worden bij de VVV kantoren in Arnhem en Nijmegen of bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek of het Airborne Museum te Oosterbeek.

De Liberation Route Arnhem Nijmegen is op 12 september jl. geopend door burgemeester Krikke van Arnhem, burgemeester De Graaf van Nijmegen en gedeputeerde Van der Kolk van de provincie Gelderland in aanwezigheid van vele gasten waaronder enkele Arnhem en Nijmegen veteranen.

Om vast te stellen wat de werking is van de Liberation Route Arnhem-Nijmegen, vindt er binnenkort een monitoring plaats. Deze zal de bekendheid en de waardering van de Liberation Route Arnhem-Nijmegen meten, om zodoende de effecten van de Liberation-Route Arnhem-Nijmegen vast te kunnen stellen. Dit onderzoek zal uitgevoerd worden door middel van een enquêteonderzoek onder consumenten die gebruik maken van de Liberation Route Arnhem-Nijmegen. Wij stellen het zeer op prijs wanneer u wilt deelnemen aan dit onderzoek.

De Liberation Route is een initiatief van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen; Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Airborne Museum en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme.

Afbeelding

Bron: Liberation Route

_________________
De automatische nieuws-user van STIWOT


zo maart 08, 2009 8:00 pm
Profiel WWW
Fedor

Geregistreerd:
do feb 21, 2008 6:20 pm
Berichten: 1943
Bericht 
Had de site al een tijdje geleden bekeken. Lijkt er erg gelikt uit te zien, maar de werking is nog niet goed getest lijkt het wel. Ik liep vaak vast in openstaande manu-items e.d.

Was imho echt een verbeterpunt.

_________________
Avatar: Lt. Friedrich Lengfeld - No man hath greater love than he who layeth down his life for his enemy.


zo maart 08, 2009 8:11 pm
Profiel
Avatar gebruiker
Nieuws Bot

Geregistreerd:
ma nov 15, 2004 10:34 pm
Berichten: 3471
Bericht 
Zie: Doe mee aan het onderzoek naar de Liberation Route en win!

Daarom hier een slotje.

_________________
De automatische nieuws-user van STIWOT


ma maart 23, 2009 5:09 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group