Het is nu za dec 05, 2020 12:39 am
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 1 bericht ] 
Algemene forumreglementen 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker
Frank M

Geregistreerd:
vr dec 23, 2005 9:43 pm
Berichten: 2227
Woonplaats: Ommen
Bericht Algemene forumreglementen
Hieronder zijn de vernieuwde regelementen te vinden voor het gebruik van het STIWOT Forum. Deze zijn voor een belangrijk deel hetzelfde gebleven, maar er zijn ook een aantal dingen gewijzigd en toegevoegd. Leest u het dus goed door en stel u zelf op de hoogte!

Gebruik, registratie, profiel en accountgegevens
Middels het gebruik van het STIWOT Forum gaat u akkoord met het Forumreglement en de Forum Specifieke Regels die op een sub-forum van toepassing kunnen zijn. Registratie op het STIWOT Forum geeft u de mogelijkheid actief mee te doen op het Forum. Wij adviseren u een username te kiezen die geen aanstoot wekt. Een username die volgens STIWOT niet acceptabel is wordt gewijzigd. Clone-accounts en accountsharing staan wij niet toe. Nadat u zich heeft geregistreerd en heeft ingelogd op het STIWOT Forum, kunt u een gedetailleerder profiel invullen. Het is uw verantwoordelijkheid om hier eerlijke en zuivere informatie te geven. Uw website kunt u vermelden in het daarvoor bestemde veld in uw profiel. Verwijzingen naar websites (links), afbeeldingen of banners in onderschriften staan wij niet toe. Elke informatie die volgens ons niet acceptabel is wordt verwijderd.

Houdt u er rekening mee dat met ieder bericht dat u plaatst, uw IP-adres zal worden geregistreerd, voor het geval het nodig mocht zijn om u van dit STIWOT Forum uit te sluiten of om contact op te nemen met uw Internet Service Provider. Dit zal alleen gebeuren bij zeer ernstige overtreding van onze regels. Een gebruiker is te allen tijde gerechtigd om zijn/haar account inactief te maken. Geplaatste berichten kunnen niet worden verwijderd, aangezien zij integraal deel uitmaken van de discussies.

Inhoud van berichten
U blijft te allen tijde geheel zelf verantwoordelijk voor de inhoud van uw berichten. U gaat ermee akkoord geen acties via dit forum te ondernemen die op enige wijze schade kunnen toebrengen aan dit forum of aan andere STIWOT websites of producten. STIWOT behoud zich het recht voor om uw identiteit te onthullen wanneer klachten of juridische acties ontstaan uit informatie welke door u aan dit forum is toevertrouwd. Berichten die door u geplaatst worden mogen geen ongepaste inhoud bevatten en moeten betrekking hebben op het onderwerp van dit Forum: de Tweede Wereldoorlog.

Zaken die uitdrukkelijk niet gewenst worden zijn alle vormen van verbaal geweld, inbreuk op iemands privacy, licentie of copyright schendingen, spam, onwaarheden, onzorgvuldigheid, hit-and-run strategies, (soft)porno, schokkend materiaal, negationisme, revisionisme, antisemitisme en het verspreiden van het nationaal-socialistisch gedachtegoed. Naast deze specifieke regelgeving dient u zich op dit Forum te houden aan de Nederlandse wetgeving en de normen van goed fatsoen. Op het STIWOT Forum wordt van alle users verwacht dat zij elkaar met respect tegemoet zullen treden.

Ook fatsoenlijk taalgebruik vinden wij belangrijk. Dit komt de leesbaarheid ten goede en de posts zullen duidelijker zijn waardoor onnodige verwarring wordt voorkomen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn een aantal dingen belangrijk: bouw je stuk helder en logisch op. Gebruik punten, komma's en witregels om het stuk overzichtelijk te houden. Gebruik correct Nederlands of Vlaams. Met andere woorden: denk aan je spelling en zinsopbouw. Een klein foutje is natuurlijk geen probleem, maar bij meerde fouten zullen de moderators in kunnen grijpen om het Nederlands te verbeteren.

Holocaust
Waar discussies gevoerd worden, lopen meningen sterk uiteen, ook over de Holocaust. Mits meningen onderbouwd worden, is dat natuurlijk geen enkel bezwaar. STIWOT wil echter wel duidelijk aangeven dat het ontkennen en/of bagatelliseren van de Holocaust hier verboden is. Neonazisme en Neofascisme zijn naoorlogse verschijnselen. Deze materie valt dus buiten de onderzoeks en discussie grens van het STIWOT Forum. Aangezien er in het verleden onduidelijkheid over deze begrippen is geweest, volgt hieronder een korte uitleg.

Er zijn maar weinig mensen die ontkennen dat de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn vervolgd en in concentratiekampen zijn gestopt of die beweren dat zij hier goed behandeld werden. De Holocaust was echter meer dan dat en omvat naast vervolging en concentratie ook de systematische fysieke uitroeiing. Een deel van deze genocide vond plaats in gaskamers in vernietigingskampen in Polen. Wanneer iemand dit ontkent, is er, zowel historisch als juridisch gezien, duidelijk sprake van Holocaustontkenning of -revisionisme.

Er is geen discussie over mogelijk: de Holocaust, zoals hierboven kort omschreven, is een vaststaand feit. Binnen STIWOT twijfelen we hier absoluut niet aan, omdat de hoeveelheid bewijs enorm is. Op dit forum staan wij daarom niet toe dat er openlijk getwijfeld wordt aan de systematische vernietiging van naar schatting 6 miljoen Joden.. Hierin worden wij gesteund door de Nederlandse wet die het ontkennen van de Holocaust strafbaar stelt. Als forumbeheerder zou STIWOT dus zelfs in overtreding zijn wanneer wij het toelaten dat mensen de Holocaust hier ontkennen.

Dan het aantal Joodse slachtoffers van 6 miljoen. Dit aantal is een schatting. Algemeen geaccepteerde schattingen lopen momenteel uiteen van 5.100.000 tot 6.000.000. Het is zeker niet uit te sluiten dat deze schatting door nieuw wetenschappelijk onderzoek hoger of lager uitvalt. Mits dit op verantwoorde wijze onderbouwd wordt, is het op dit forum daarom niet verboden om te discussiëren over dit aantal. Zonder enige, cijfermatig verantwoorde, onderbouwing dit getal lager inschatten en dus de Holocaust bagatelliseren is een vorm van Holocaustontkenning of -revisionisme en dus verboden op dit forum.

Wij willen benadrukken dat STIWOT een volkomen onafhankelijke stichting is en dat het bovenstaande beleid een afspiegeling is van één van onze doelstellingen: het aanreiken van objectieve informatie over de Tweede Wereldoorlog in de breedste zin. Daarom is het vanzelfsprekend dat wij het absoluut belangrijk en noodzakelijk vinden dat andere slachtoffers van oorlog, terreur en oorlogsmisdaden ook erkend en herdacht worden. Dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen ook miljoenen niet-joodse slachtoffers vielen, doet niets af aan de gruwelijkheid en omvang van de Holocaust.

Beheer
De beheerders van dit forum zijn vrijwilligers die zich inzetten voor het in goede banen leiden van dit forum. Ook zij doen dit werk dus voor hun plezier. Van de beheerders op dit forum mag u verwachten dat zij u zo goed als mogelijk helpen bij problemen op dit forum. Verder zullen zij hun best doen dit forum over het geheel genomen interessant en leuk te houden. Wat u niet van de beheerders mag verwachten is dat zij als scheidsrechter bij onderlinge problemen tussen bezoekers op gaan treden. Wij verwachten namelijk van onze bezoekers dat zij onderlinge problemen ook onderling oplossen en niet op dit forum. Er zullen altijd mensen aanwezig zijn waarmee het botst. Ga deze uit de weg of vertoon in deze contacten fatsoenlijk gedrag.

Auteursrecht
Een stuk tekst, groot of klein, genoteerd door een andere auteur op internet, in boek, brief, tijdschrift enz., mag nooit zonder toestemming van auteur of uitgever worden overgenomen en gepubliceerd. Ook niet op een forum. Ditzelfde geldt voor afbeeldingen van anderen. Alleen ter verduidelijking van een eigen tekst, mag als onderdeel van die tekst een kort citaat worden geplaatst met bronvermelding. Dit citaat moet echter wel onderdeel vormen of duidelijk ter verduidelijking van een eigen tekst worden geplaatst. Een citaat op zich is formeel niet toegestaan.

Afbeeldingen
Afbeeldingen die niet het eigendom zijn van degene die de post heeft geplaatst, dienen te zijn voorzien van volledige bronvermelding (bron foto: titel/url, maker/eigenaar). Afbeeldingen die eigendom van de poster zijn, dienen ook als zodanig vermeld te staan (Foto: naam poster). Indien dit niet het geval is, kan de afbeelding door een moderator worden verwijderd. Daarnaast mogen afbeeldingen op dit forum niet door anderen worden gebruikt zonder toestemming van de eigenaar c.q. bezitter van het auteursrecht (copyright). Helaas moeten wij deze maatregel toepassen omdat STIWOT anders door de wetgever op de vingers getikt kan worden. Dit willen wij uiteraard voor zijn. Om praktische redenen mogen afbeeldingen op dit forum ook niet breder zijn dan 600 pixels. Bij bredere afbeeldingen dient i.p.v. de afbeelding een link te worden geplaatst. Afbeeldingen die breder zijn en toch worden geplaatst in een topic zullen worden verwijderd of worden verkleind.

URL's
Een url van een website, kan wanneer deze wordt geplaatst in een topic, gezien worden als een vorm van spam. In dit forum mogen alleen url's van websites worden geplaatst indien ze dienen ter verduidelijking van, ter illustratie van, of ter beantwoording van een topic. Kort gezegd, de url dient functioneel te zijn. Url's die niet functioneel zijn, gebruikt worden als ondertekening van een post, duidelijk tot doel hebben om een website te promoten of als handtekening worden gebruikt, kunnen worden verwijderd. Om toch de mogelijkheid te scheppen ook op dit forum elkaar op de hoogte te stellen van de weidse informatie op het internet, kunnen websites altijd worden behandeld in het forumonderdeel Internet.

Militaria
Het bestuderen, kopen, verkopen en verzamelen van militaria is een onderdeel van het STIWOT Forum. Wapens dienen in dit kader te voldoen aan de Nederlandse wapenwetgeving. Verboden waar is ook verboden als verzamelobject op dit forum. Alle op dit forum getoonde nationaal-socialistische symbolen, SS-symbolen en propaganda-objecten dienen uitsluitend ter bestudering van een tijdperk in onze geschiedenis.

Reclame
Het maken van reclame in de posts is niet toegestaan. Dit geldt voor zowel commerciële als ideële doeleinden. Als u toch reclame wilt maken op het STIWOT Forum, bestaan daarvoor verschillende opties. Hierover kunt u contact opnemen met het bestuur of de Projectleider. Verder is het mogelijk om mededelingen van informatieve aard door te geven aan de nieuwsredactie via nieuws[at]go2war2.nl.

Downloaden
Als STIWOT hebben we besloten niets toe te staan wat volgens de Nederlandse wet niet geoorloofd is of wat volgens de wetgeving nog onduidelijk is. Alleen datgene wat onomwonden als legaal kan worden beschouwd is toegestaan.

Op dit moment is het zo dat volgens de Nederlandse wet het illegaal is om muziek, afbeeldingen, films e.d. waar auteursrechten op rusten te uploaden. Downloaden van dergelijke zaken is volgens de Nederlandse wet niet verboden, maar staan we hier op het forum niet toe omdat het gewoon niet netjes is tegenover de rechthebbenden.

In alle onvoorziene gevallen beslist STIWOT, eventueel na intern overleg. STIWOT behoudt zich dan ook ten allen tijde het recht voor berichten te verwijderen, verplaatsen of wijzigen en gebruikers, al bij voorbaat, de toegang geheel of gedeeltelijk te ontzeggen zonder opgaaf van reden.

_________________
"..geef me tien jaar; u zult Duitsland niet meer herkennen.." Adolf Hitler

Avatar: mijn huis met op de voorgrond gevangenen uit kamp Erika.


wo jun 25, 2008 2:16 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group