Het is nu za nov 28, 2020 6:19 am
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 3 berichten ] 
Het plaatsen van afbeeldingen 
Auteur Bericht
Moderator
Avatar gebruiker
Auke

Geregistreerd:
zo nov 28, 2004 7:42 pm
Berichten: 4277
Bericht Het plaatsen van afbeeldingen
Regelmatig krijgen moderators vragen over het plaatsen van afbeeldingen op dit Forum. Vandaar deze sticky. Mocht je er na het lezen nog niet uitkomen kun je een moderator of administrator natuurlijk altijd nog een Privé Bericht sturen.

Om een afbeelding in je post te plaatsen moet je hem ergens op het internet hosten. Wanneer je een afbeelding op een internetsite hebt gevonden is de afbeelding al op die site gehost, maar het kan ook voorkomen dat je een afbeelding van op je PC op dit Forum wilt plaatsen. Die zul je dus ergens moeten hosten. Dit kan gratis en eenvoudig op websites als TinyPic.com en ImageShack.us. Deze laatste wordt het meest gebruikt en die zullen we hieronder als voorbeeld gebruiken.


Het plaatsen van afbeeldingen die al op het internet staan

Afbeeldingen die al op een website staan hoeven niet opnieuw gehost te worden. Om zo'n afbeelding in je post te plaatsen selecteer je de URL (klik met je rechter muisknop op de afbeelding en ga naar 'Eigenschappen' om de URL te vinden). Die URL plak je als volgt in je post, tussen "img" tags:

Code:
[img]http://www.tweede-wereldoorlog.nl/images/voorbeeld.jpg[/img]


Dit is dan het resultaat:

Afbeelding

Een andere optie is het plaatsen van een link naar de afbeelding met de "url" tags. Dit is handig als je veel afbeeldingen plaatst omdat het dan niet zo lang duurt om de pagina te laden. Het is ook handig voor grote afbeeldingen, en zelfs verplicht voor afbeeldingen breder dan 600 pixels. Anders wordt de lay-out van het Forum namelijk verpest. Te grote afbeeldingen kunnen worden verwijderd.

Een link plaats je als volgt:

Code:
[url]http://www.tweede-wereldoorlog.nl/images/voorbeeld.jpg[/url]


Dit is dan het resultaat:

http://www.tweede-wereldoorlog.nl/images/voorbeeld.jpg

Je kunt ook nog de link een naam geven met de "url=" tags:
Code:
[url=http://www.tweede-wereldoorlog.nl/images/voorbeeld.jpg]Klik hier om naar voorbeeld.jpg te gaan![/url]


Dit is dan het resultaat:

Klik hier om naar voorbeeld.jpg te gaan!

Voor de freaks is er ook nog een manier om van een afbeelding een link te maken. Met de volgende code kun je door op de afbeelding te klikken naar STIWOT.nl gaan:

Code:
[url=http://www.stiwot.nl][img]http://www.tweede-wereldoorlog.nl/images/voorbeeld.jpg[/img][/url]


Dit is dan het resultaat:

Afbeelding


Het plaatsen van afbeeldingen m.b.v. ImageShack

Met behulp van ImageShack.us kun je afbeeldingen in je post plaatsen die je op je PC hebt staan. Deze kun je laten hosten door ImageShack. Wanneer je naar de startpagina van ImageShack bent gesurfd klik je op 'Bladeren'.

Afbeelding

Je krijgt vervolgens een pop-up te zien, je selecteert de afbeelding op je PC en klikt op 'Openen'. Vervolgens klik je op 'host it'.

Afbeelding

Wanneer de volgende pagina is geladen krijg je negen verschillende codes voor je afbeelding te zien.

Afbeelding

Je afbeelding is nu gehost op het internet en er zijn nu verschillende manieren om je afbeelding in je post te plaatsen.

De tweede code van boven (Thumbnail for forums (1)) kun je gebruiken om je afbeelding als 'thumbnail' te plaatsen. Als je op de 'thumbnail' klikt krijg je de afbeelding in originele grootte te zien. Dit is vooral handig voor grotere afbeeldingen of wanneer je veel afbeeldingen wilt plaatsen. Je kunt de code gewoon zonder toevoegingen in je post plaatsen, wat er zo uitziet:

Afbeelding

Wanneer je afbeelding niet zo groot is en je geen 'thumbnail' wilt plaatsen, kies je voor de vijfde code van boven (Hotlink for forums (1)). Let erop dat je afbeelding niet breder is dan 600 pixels, anders wordt de lay-out van het Forum verpest. Te grote afbeeldingen kunnen worden verwijderd. Wanneer je deze code zonder toevoegingen in je post plaatst krijg je gewoon de afbeelding te zien, wat er zo uitziet:

Afbeelding

De onderste code (Direct link to image) is de URL van de gehoste afbeelding. Deze kun je uiteraard ook zelf voorzien van de "url", "url=" of "img" tags zoals hierboven beschreven bij de handleiding voor het plaatsen van afbeeldingen die al op het internet staan.

We hopen dat het zo duidelijk is, maar mocht je er nog steeds niet uitkomen kun je een moderator of administrator natuurlijk altijd nog een Privé Bericht sturen.


di jan 16, 2007 8:32 pm
Profiel
Barry

Geregistreerd:
zo maart 28, 2004 10:43 pm
Berichten: 9200
Bericht 
Namens het gehele moderatorteam onze dank aan Auke voor het opstellen van deze duidelijke uitleg!


ma jan 22, 2007 12:48 am
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker
Auke

Geregistreerd:
zo nov 28, 2004 7:42 pm
Berichten: 4277
Bericht 
Ook krijgen wij regelmatig vragen over het instellen van een avatar. Een avatar is een afbeelding die links van je posts zichbaar is, onder je gebruikersnaam. Mocht je er na het lezen van onderstaande uitleg nog niet uitkomen kun je een moderator of administrator natuurlijk altijd een Privé Bericht of e-mail sturen.


Allereerst moet je een afbeelding vinden of maken die geschikt is voor dit Forum. Een afbeelding is geschikt als de lengte en breedte ieder maximaal 100 pixels zijn en de afbeelding niet groter dan 6 KB is. Ook mag een avatar (uiteraard) geen teksten of afbeeldingen bevatten die in strijd zijn met de Forumreglementen. Een avatar moet je zelf zoeken, maar mocht je hulp nodig hebben met het verkleinen van een afbeelding kun je gerust een moderator of administrator een Privé Bericht of e-mail sturen.

Vervolgens host je de afbeelding ergens op het internet, bijvoorbeeld op ImageShack.us, zoals beschreven in de uitleg hierboven. Wanneer je in het scherm met de resultaten bent aangekomen knip je de onderste code (Direct link to image) d.m.v. CTRL+C.

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een (kleine) afbeelding die al ergens op het internet staat. Zulke afbeeldingen hoeven niet opnieuw gehost te worden en mogen groter zijn dan 6 KB. Om zo'n afbeelding in je post te plaatsen kopieer je de URL (klik met je rechter muisknop op de afbeelding en ga naar 'Eigenschappen' om de URL te vinden) d.m.v. CTRL+C.

Vervolgens ga je naar je profiel. Deze vind je helemaal bovenaan een willekeurige pagina van het Forum.


Afbeelding


Onderaan in je profiel zul je het Avatar paneel zien staan:


Afbeelding


In het vak plak je de URL van je avatar. Vervolgens klik je op 'OK'. Je avatar is nu zichbaar. Je kunt deze zo vaak wijzigen als je wilt.

We hopen dat het zo duidelijk is, maar mocht je er nog steeds niet uitkomen kun je een moderator of administrator natuurlijk altijd een Privé Bericht of e-mail sturen.


vr maart 16, 2007 10:40 pm
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group