Het is nu di jan 21, 2020 7:18 pm
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Moedige mensen leidraad voor Nationaal Monument Kamp Vught 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker
Nieuws Bot

Geregistreerd:
ma nov 15, 2004 10:34 pm
Berichten: 3467
Bericht Moedige mensen leidraad voor Nationaal Monument Kamp Vught
Gepubliceerd op: 13 december 2011


“Een briesje inspireert, tegenwind stimuleert, maar storm vergt een houvast om staande te blijven.” Dit is de eerste zin in het onlangs door Nationaal Monument Kamp Vught gepresenteerde nieuwe meerjarenbeleidplan.
Dit plan vormt het kompas dat tot eind 2015 de koers van het herinneringscentrum zal bepalen.


Nationaal Monument Kamp Vught heeft sinds de opening in 1990 een forse groei doorgemaakt. Inmiddels bezoeken ruim 60.000 mensen, onder wie veel scholieren, elk jaar deze historische plek van vervolging en terreur. Een plaats waar nadrukkelijk ook een link naar het heden wordt gelegd. ‘Herdenken is nadenken’, een uitspraak van Elsbeth Etty, is al jaren het motto van het museum. De vraag die het herinneringscentrum nadrukkelijk aan de bezoeker wil stellen is: “wat betekent het verhaal van deze plek voor ons vandaag de dag?”

Historische sporen
Het museum wil de komende jaren de vleugels verder uitslaan. Belangrijk is de aandacht voor het oorlogserfgoed van het SS-concentratiekamp Vught én de na-oorlogse tijd. Deze komt tot uitdrukking in het streven om de laatste authentieke barak 1B te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Maar bijvoorbeeld ook in het stimuleren van archeologisch onderzoek naar het bodemarchief ter plaatse en het streven om historische sporen in het landschap te visualiseren en toegankelijk te maken voor bezoekers.

Accent
Het thema van de ‘moedige mens’ zal een nadrukkelijk accent krijgen. Hiermee is een aansprekend en universeel onderwerp gekozen, waarmee heden en verleden worden verbonden. Dit alles bij een instelling die blijft drijven op de kurk van een betrokken en enthousiaste organisatie, waarin een kleine staf samenwerkt met ruim honderd vrijwilligers. De organisatie wordt met de Raad van Toezicht (onder voorzitterschap van oud-Bavaria-topman Peter Swinkels) gesteund door een groeiende groep Vrienden, een Curatorium onder aanvoering van oud-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en de stichting Beschermers van Nationaal Monument Kamp Vught.


Bron: Nationaal Monument Kamp Vught

_________________
De automatische nieuws-user van STIWOT


di dec 13, 2011 10:56 pm
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group