STIWOT Forum
https://stiwotforum.nl/

Mein Kampf blijft verboden in Duitsland
https://stiwotforum.nl/viewtopic.php?f=46&t=15231
Pagina 1 van 1

Auteur:  Jean [ do jun 26, 2014 6:07 pm ]
Berichttitel:  Mein Kampf blijft verboden in Duitsland

De Duitse deelstaatministers van Justitie hebben donderdag (26/6/2014) bevestigd dat de verspreiding van Adolf Hitlers ‘Mein Kampf’ verboden blijft.


Het boek is ‘het perfecte voorbeeld van een misantropisch werk’, luidt het. In het boek ventileert Hitler zijn nazi-opvattingen en zijn rassenhaat. ‘De hele democratische wereld kijkt naar Duitsland en we willen ook op bijzondere wijze rekening houden met de emoties van de overlevenden van de holocaust’, aldus Winfried Bausback, minister van Justitie van de deelstaat Beieren.

Momenteel beschikt Beieren over de eigendomsrechten, maar vanaf 1 januari 2016 is het boek niet langer beschermd. Het eigendomsrecht vervalt immers 70 jaar na de dood van de auteur. Er werd nu eensluidend overeengekomen dat de verspreiding van het boek moet tegengehouden worden, ook na afloop van de beschermingsdatum. Naar huidig recht is een verspreidingsverbod gedekt, naar het oordeel van Bausback. Hoewel de Duitse grondwet vrijheid van meningsuiting vooropstelt, zijn daar door het strafrecht grenzen aan gesteld. Zo zou de verspreiding van het boek neerkomen op het aanzetten tot haat ten opzichte van een deel van de bevolking, ofwel ‘volksopruiing’, wat strafbaar is. De procureurs-generaal van de deelstaten zullen samenwerken met de federale procureur-generaal om de strafrechtelijke kwesties te onderzoeken.

Auteur:  Ries [ do jun 26, 2014 7:29 pm ]
Berichttitel:  Re: Mein Kampf blijft verboden in Duitsland

Mein Kampf is uiterst joodsgezind, vergeleken met het werk van de Fransman Voltaire. Gaan ze de boeken van deze filosoof ook verbieden? Of weten die Beieren nog steeds geen raad met hun eigen verleden?

Auteur:  Jean [ do jun 26, 2014 9:27 pm ]
Berichttitel:  Re: Mein Kampf blijft verboden in Duitsland

Hier kan je een kransje van schrijvers bijeenscharrelen Ries, van Céline, Sartre en aanverwanten, maar het gaat hier enkel over wo2.

Auteur:  Ries [ do jun 26, 2014 10:56 pm ]
Berichttitel:  Re: Mein Kampf blijft verboden in Duitsland

Voor zover ik me kan herinneren is er in Mein Kampf alleen sprake van deporteren. Een begrip waarover heden ten dage ook in Nederlandse politiek wordt gesproken en dat in iedere kroeg salonfähig is.

Waarom zou je het bestrijden van mogelijk vergif alleen beperken tot WO2? Dat STIWOT daarvoor kiest, begrijp ik. Maar als de deelstaat Beieren dan toch bezig is...

Lijkt me trouwens een dom achterhoedegevecht. Via internet kun je het boek in bijna alle denkbare talen bestellen en in bijvoorbeeld Turkije liggen ze duimendik in de boekhandels, voor de toeristen, als souvenir.

Dom en halfwas beleid. De kern zit hem in de Duitse grote denkers die boeken schreven die iedereen las, die zich wortelden in de maatschappij en die zo hun sporen hebben nagelaten: Nietzsche, bijvoorbeeld, en, met name bij Hitler, Schopenhauer. Hitler volgde hun lijn en citeerde de laatste zelfs in MK. Nu doet men voorkomen alsof Hitler de bedenker van de rassentheorieën was en dat is toch echt teveel 'eer'. Als je wilt bestrijden moet je de kern aanpakken en niet een exponent ervan. Of doe het niet, en daar ben ik een voorstander van.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/