STIWOT Forum
https://stiwotforum.nl/

Russisch Ereveld Leusden
https://stiwotforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=11816
Pagina 1 van 1

Auteur:  tendam [ wo jun 23, 2010 6:38 pm ]
Berichttitel:  Russisch Ereveld Leusden

Journalist Remco Reiding doet al ruim 10 jaar onderzoek naar de doden die liggen begraven op het Russisch Ereveld in Leusden. Nu is er de mogelijkheid een graf te adopteren, waarbij de opbrengsten ondermeer worden gebruikt een bezoek van nabestaanden mogelijk te maken.

Citaat:
De 865 graven op de Russische begraafplaats worden ter adoptie aangeboden. De onlangs opgerichte Stichting Russisch Ereveld wil zo het grafbezoek van nabestaanden mogelijk maken en de herinnering aan de soldaten levend houden.

Het Russisch Ereveld was lange tijd een min of meer vergeten plek. Pas de laatste jaren zijn familieleden opgespoord. Nu de nabestaanden eindelijk weten waar hun vader of broer ligt, willen zij voor het eerst in hun leven het graf bezoeken. Velen kunnen de reis zelf niet betalen.

Om de reis van nabestaanden mogelijk te maken en om te voorkomen dat het ereveld weer in de vergetelheid raakt, wil de Stichting Russisch Ereveld de samenleving meer bij de begraafplaats betrekken. Vanaf vandaag kan iedereen daarom voor 50 euro per jaar een graf adopteren. Aanmelden kan via http://www.russisch-ereveld.nl/grafadoptie.html

Bijdragen worden ook aangewend voor de opsporing van familieleden van soldaten. Adoptanten ontvangen een certificaat en een nieuwsbrief. Jaarlijks wordt een boeket bloemen bij het graf geplaatst. Het is mogelijk meer dan één graf te adopteren.

Als u, uw bedrijf of uw club de gehele reis van een nabestaande wilt betalen, klik dan hier: http://www.russisch-ereveld.nl/grafbezoek.html. Daar staat ook een wachtlijst van kinderen en broers en zussen van soldaten die de reis naar Nederland willen maken.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/