STIWOT Forum
https://stiwotforum.nl/

De Gezichten van Margraten
https://stiwotforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=15164
Pagina 1 van 1

Auteur:  -Spitfire- [ vr apr 11, 2014 9:11 pm ]
Berichttitel:  De Gezichten van Margraten

Deze week hebben we als Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven een nieuw project geïntroduceerd, genaamd De Gezichten van Margraten. Een kleine beschrijving hieronder, maar ook een oproep voor hulp!

De Gezichten van Margraten
Bijna 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog krijgen duizenden Amerikaanse soldaten begraven op de Amerikaanse Begraafplaats in het Limburgse Margraten een gezicht. Ter gelegenheid van de viering en herdenking van 70 jaar bevrijding in Limburg en de 70e herdenking van de luchtlandingsoperatie Market Garden in september 2014 gaat de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven in zowel Nederland als de Verenigde Staten met het project De Gezichten van Margraten op zoek naar de persoonlijke foto's van de Amerikaanse soldaten die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog en hun laatste rustplaats vonden in Margraten. Als een uniek eerbetoon aan de mannen en vrouwen die hun leven opofferden voor de vrijheid van Nederland en de rest van Europa zullen hun graven gedecoreerd worden met een persoonlijke foto, waarmee deze bevrijders een gezicht krijgen.

Met het project De Gezichten van Margraten tracht de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Immers ligt er onder elk wit kruis een soldaat met een eigen levensverhaal begraven. De stichting gaat dan ook in samenwerking met adoptanten, familieleden van soldaten en veteranenorganisaries op zoek naar zoveel mogelijk foto's van deze soldaten, die onder andere via de projectwebsite http://www.degezichtenvanmargraten.nl ingestuurd kunnen worden. Deze zullen op een nog later te bepalen herdenkingsweekend in het laatste kwartaal van 2014 als uniek eerbetoon bij de graven geplaatst worden. Hiervoor zullen zowel Nederlandse als Amerikaanse scholieren gevraagd worden om niet enkel het bewustzijn van het persoonlijke leed dat oorlog voortbrengt onder jongeren te vergroten, maar ook om de vriendschappelijke banden tussen beide landen en hun inwoners te benadrukken.


Inmiddels hebben we al vele foto's van op Margraten begraven soldaten, maar meer foto's zijn natuurlijk altijd welkom! We streven ernaar om er over een paar maanden minstens 3.500 te hebben. Wellicht een ambitieus doel, maar hopelijk met de medewerking van vele anderen haalbaar. Foto's kunnen zoals gezegd ingestuurd worden via http://www.degezichtenvanmargraten.nl, maar mailen mag ook op info@degezichtenvanmargraten.nl. Bedankt alvast!

Afbeelding

Auteur:  Drentse Gerrit [ za apr 12, 2014 8:58 am ]
Berichttitel:  Re: De Gezichten van Margraten

Een ambitieus, maar heel mooi doel!
Veel succes met de uitvoering.

Auteur:  -Spitfire- [ za apr 12, 2014 12:20 pm ]
Berichttitel:  Re: De Gezichten van Margraten

Ambitieus is het zeker, maar we hebben na jarenlang onderzoek en input van velen al van meer dan 2.500 soldaten een foto! Dus het gaat de goede kant op.

Auteur:  Horsa [ za apr 12, 2014 8:37 pm ]
Berichttitel:  Re: De Gezichten van Margraten

Mooi project. Heel veel succes. Een foto, en zo mogelijk een persoonlijk verhaal, geeft een heel indringend beeld.

Auteur:  -Spitfire- [ zo apr 05, 2015 11:14 pm ]
Berichttitel:  Re: De Gezichten van Margraten

Met nog iets minder dan vier weken te gaan is een impressie van hoe het eruit gaat zien van 2 tot en met 5 mei op de Amerikaanse begraafplaats wel op zijn plaats. Nu met nog maar 3 foto's, dan met meer dan 3.200 foto's.

Afbeelding

Afbeelding

Auteur:  Lennard [ ma apr 06, 2015 9:37 am ]
Berichttitel:  Re: De Gezichten van Margraten

Wat een prachtig project. Veel succes nog de laatste weken!

Auteur:  Drentse Gerrit [ ma apr 06, 2015 12:35 pm ]
Berichttitel:  Re: De Gezichten van Margraten

Geweldig! Succes met de laatste loodjes!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/