Het is nu za jan 16, 2021 5:22 pm
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 43 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
WOII boeken 2008 - 2009 
Auteur Bericht
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Kevin

Geregistreerd:
za maart 27, 2004 7:12 pm
Berichten: 9144
Bericht WOII boeken 2008 - 2009
Op verzoek een topic met aankondigingen van nieuw verschenen boeken gedurende de laatste weken van 2008 en alvast voor 2009. Dit in navolging van soortgelijke topics voor 2004-2005 en 2006-2007.

Gelieve dit topic enkel te gebruiken voor het plaatsen van informatie over nieuwe boeken. Discussiëren over boeken en het noemen van nieuw aangeschafte boeken en boeken die je momenteel leest, kan in andere topics.

Als je hier een nieuw boek plaats, geef dan zoveel mogelijk informatie. Dus titel, schrijver, uitgever, aantal pagina’s, ISBN en flaptekst. Uitgebreide recensies kunnen ook toegestuurd worden aan: redactie@go2war2.nl.

_________________
Hoofdredacteur Artikelen TracesOfWar.com
STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee)

Schrijver van:
* Oorlogszone Zoo
* De boodschapper uit de hel
* Een rechter in Auschwitz
* Het masker van de massamoordenaar
* Kerstmis onder vuur
* Kolberg


di nov 11, 2008 6:22 pm
Profiel WWW
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Kevin

Geregistreerd:
za maart 27, 2004 7:12 pm
Berichten: 9144
Bericht 
Onlangs verschenen:

Citaat:
De overlevenden

Alex Kershaw

Op 25 oktober 1944 voerde de Amerikaanse onderzeeër S.S. Tang zijn vijftiende gevechtsmissie uit. Met nog slechts twee torpedo’s werd er een laatste beschieting uitgevoerd, waarna de bemanning begon met de voorbereiding van de terugreis. Maar het onverstelbare gebeurde: de torpedo veranderde van koers en raakte de onderzeeër, die daarop 180 meter naar de zeebodem zonk.

Slechts een handvol bemanningsleden overleefde deze ramp, waarop hun een angstaanjagende vlucht naar de oppervlakte wachtte. Maar daarmee waren ze nog niet gered – de overlevenden werden opgepikt door een Japans oorlogsschip en geïnterneerd in een krijgsgevangenkamp.

Bestsellerauteur en historicus Alex Kershaw brengt dit ijzerwekkende en onvoorstelbare overlevingsverhaal op een aangrijpende manier tot leven. Hij schreef eeerder De Bedford boys, Het Ardennenoffensief en het verbond.

ISBN: 978 90 453 0904 0
Prijs: € 17,95
Bladzijden: 192
Vorm: Paperback met flappen
Uitgever: BZZTôH


Citaat:
De getto's van Hitler
Stemmen uit een belegerde samenleving 1939-1944

Gustavo Corni

Veel is bekend over de vernietigingskampen, veel minder is bekend over het leven in de getto's, de voorportalen van de dood. De Nazi's richtten in de bezette gebieden in het oosten honderden getto's in, variërend van het getto van Warschau met een half miljoen inwoners, tot de talloze piepkleine getto's op het platteland, waarslechts enkele tientallen joden verbleven.

In De getto's van Hitler schetst Gustavo Corni een beeld van het leven in deze getto's, dat in het teken stond van honger en ziekte, van razzia's en dwangarbeid, van overbevolking en terreur. Meestal lieten de Duitsers het bestuur van deze getto's over aan een Joodse Raad en de ordehandhaving aan een joodse politiemacht. Hoe gingen deze bestuurders om met hun verantwoordelijkheid? Hoe konden ze beslissingen nemen die vaak duizenden van hun medemensen een wisse dood in dreven?

Corni schetst, gebruikmakend van talloze, vaak nog onbekende dagboeken en herinneringen, een uiterst levendig en schrijnend beeld van het dagelijkse leven in de getto's. Er zijn veel persoonlijke documenten uit de getto's bewaard gebleven, opvallend vaak geschreven door vrouwen. Schrijven was in deze omstandigheden vaak een teken van verzet, een ultieme poging om nog een laatste restant van menselijke waardigheid te behouden in een door en door ontmenselijkte omgeving.

'Dagboeken en herinneringen uit de getto's bleken een uitzonderlijk waardevolle bron van informatie (…). Alleen op die wijze kunnen we de werkelijkheid vatten van de wereld van de getto's, een wereld die tintelt van het leven en van de tegenstellingen.' Gustavo Corni, hoogleraar aan de Universiteit van Trento.

Afbeelding

Vertaling: Roland Fagel
Omslagontwerp: Quasi Grafische Producties, Bilthoven
Luxe uitgave: gebonden, leeslint, ca. 400 blz.
Formaat: 15 x 23 cm
ISBN: 90-808858-2-7
Prijs: EUR 29,50
Uitgever: VerbumCitaat:
De eigenzinnigheid van Hammerstein
over de weigering van de hoogste Duitse militair te capituleren voor Hitler

H.M. Enzensberger

Generaal Kurt von Hammerstein, grandseigneur en van adel, was chef van het Duitse leger tot de dag in februari 1933 waarop Hitler in de dienstwoning van de generaal zijn plannen voor de Tweede Wereldoorlog bekendmaakte. Na deze geheime toespraak diende Hammerstein onmiddellijk zijn ontslag in. ‘Angst is geen houding,’ zei hij en hij maakte geen geheim van zijn afschuw voor de nationaal-socialisten en vooral ook voor Hitler. Maar hij bleef in het leger, weliswaar in een ondergeschikte functie.

Hammerstein was een buitengewoon intelligente man, maar zijn houding roept veel vragen op. Dacht hij dat de mogelijkheden voor effectief verzet te klein waren omdat de Duitsers aanvankelijk Hitler massaal steunden? Wantrouwde hij de conservatieve oppositie binnen het leger, of zat hij gevangen in de erecode van zijn klasse? Of was hij gewoon de tragische twijfelaar met een dubbelleven, die in een tijd van grote beslissingen probeerde te schipperen?

Ook de levensloop van zijn zeven kinderen is opvallend. Twee dochters waren spionnen voor de Komintern in Rusland, twee zonen waren bij Stauffenbergs verzetsgroep betrokken, allen getekend door illegaliteit, verzet en gevangenschap.

Enzensberger heeft in de onlangs geopende archieven in Berlijn en Moskou en die in München en Toronto veel nieuwe documenten gevonden. In de familiegeschiedenis van Hammerstein zijn alle belangrijke motieven en tegenstellingen van de twintigste eeuw terug te vinden. Enzensberger heeft met behulp van literaire middelen waaronder het zogenoemde dodengesprek iets extra’s gecreëerd wat in een gewone biografie niet mogelijk is. Deze familiegeschiedenis is genuanceerd en nauwkeurig en maakt het morele dilemma van Hammerstein actueler dan ooit.

Afbeelding

Vertaald door: Olaf Brenninkmeijer
Gebonden met leeslint
Rijk geillustreerd
15 x 23 cm
ca.380 blz.
ISBN 978 90 5936 230 7
uitgever: Cossee

_________________
Hoofdredacteur Artikelen TracesOfWar.com
STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee)

Schrijver van:
* Oorlogszone Zoo
* De boodschapper uit de hel
* Een rechter in Auschwitz
* Het masker van de massamoordenaar
* Kerstmis onder vuur
* Kolberg


di nov 11, 2008 6:32 pm
Profiel WWW
M@RIO
Bericht 
Operatie Walküre
Het drama van 20 juli 1944

Tobias Kniebe

Afbeelding

Op 20 juli 1944 ontploft om 12.40 uur een bom onder de kaartentafel van de barak in de Wolfsschanze, de commandopost van Adolf Hitler in Oost-Pruisen. Er zijn dertien zwaargewonden en vier doden. Hitler heeft alleen enkele lichte brandwonden. De dader van de aanslag, Claus von Stauffenberg hoort de knal, ziet de chaos en is ervan overtuigd dat de operatie is geslaagd. Hij vliegt naar Berlijn om de staatsgreep te coördineren. Operatie Walküre begint. En eindigt vierentwintig uur later in een catastrofe, Stauffenberg wordt geëxecuteerd door de kogelregen van Hitlers getrouwen.

Welke loop had de geschiedenis gehad als de aanslag was gelukt? Feit is dat in het laatste oorlogsjaar nog eens net zoveel soldaten stierven en concentratiekampslachtoffers omkwamen als in de vijf jaar daarvoor.
De aanslag is inmiddels een mythe geworden. Toch zijn er nog veel vragen. Waarom zijn ook alle andere aanslagen op Hitler zo faliekant mislukt? Hoe verschillend waren de ideeën binnen de Stauffenberg-groep over de tijd na Hitler? Hoe past Stauffenbergs antidemocratische visie op de staat bij zijn mythische status als verzetsheld?

Tobias Kniebe heeft de voorgeschiedenis van alle aanslagen op basis van nieuw gepubliceerde documenten nauwgezet gereconstrueerd. Hij vertelt stap voor stap de dramatische gebeurtenissen: Stauffenbergs motieven, de maandenlange voorbereidingen, de minutieuze studie van Hitlers gewoontes, het transport van de bom en de wanhopige pogingen van de medeplegers van de aanslag om vanuit de commandopost in het Bendler-Block in Berlijn de bevolking te misleiden. Kniebes reconstructie geldt inmiddels als de historisch meest betrouwbare en ook de spannendste beschrijving van de gebeurtenissen rond de twintigste juli 1944.

Vertaald door: Bookmakers
Gebonden
Rijk geillustreerd
13,6 x 21,5 cm
ca.320 blz. | ca.€ 22,90
ISBN 978 90 5936 226 0
Verschijnt januari 2009
Uitgever: Cossee


wo nov 12, 2008 10:41 am
Moderator
Avatar gebruiker
Pieter F

Geregistreerd:
wo nov 15, 2006 9:50 am
Berichten: 4807
Woonplaats: Vlaardingen
Bericht 
Langs kromme lijnen. Zes resterende vragen over de Tweede Wereldoorlog.
John Luckacs

Afbeelding

In het ouvre van meer dan dertig uitgebrachte boeken van Luckacs neemt dit laatste boek een belangrijke plek in. Eigenlijk dacht hij alles wel gezegd te hebben over de Tweede Wereldoorlog, totdat zijn uitgever met het verzoek kwam nog een laatste keer na te denken over het conflict.
In het boek dat hiervan het resultaat is, tracht Luckacs zes vragen te beantwoorden: Was de Tweede Wereldoorlog onvermijdelijk? Was de deling van Europa onvermijdelijk? Was Hitler onvermijdelijk? Was de oorlog van Amerika tegen Duitsland onvermijdelijk? Was de Koude Oorlog onvermijdelijk?
Hoewel deze informatie anders doet vermoeden, bedrijft Luckacs geen 'what if?-history'. "Dat vind ik een zinloze bezigheid. In dot boek beschouw ik de diverse paden die de geschiedenis had kunnen volgen".

Vertaald door Ineke Mertens
Mets & Schilt uitgevers
Paperback
160x14x240mm
142 bladzijden, €16,90
ISBN: 9789053306024

_________________
At the going down of the sun and in the morning we will remember them


vr dec 05, 2008 7:55 pm
Profiel WWW
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Kevin

Geregistreerd:
za maart 27, 2004 7:12 pm
Berichten: 9144
Bericht 
Onlangs verschenen:

Citaat:
In het hart van de hel
Sonderkommando in de gaskamers

Zalmen Gradowski

Afbeelding

Zalmen Gradowski, een joodse gevangene uit Grodno (Polen), heeft zijn noodlot in het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau niet kunnen ontlopen. Zijn vrouw en ouders werden al meteen na aankomst in Auschwitz vergast. Hij werd tewerkgesteld in het zogenaamde Sonderkommando, bestaande uit joodse gevangenen die voor de SS het vuile werk in de gaskamers en crematoria moesten opknappen. De leden van dit Sonderkommando stonden voor een onmenselijk dilemma: weigeren of meewerken. Het was een keuze tussen een zekere en een zeer waarschijnlijke dood. Velen hebben ervoor gekozen de laatste strohalm te grijpen en werkten mee. Het leven en werken in deze grijze zone van het bestaan was onthutsend, onbeschrijfelijk, mensonterend en gruwelijk. De leden van het Sonderkommando moesten de slachtoffers geruststellen en begeleiden tot in de gaskamer. Daarna moesten ze de lijken scheren, inwendig onderzoeken op verborgen juwelen, gouden tanden verwijderen en tot slot cremeren.
In oktober 1944 slaagde het Sonderkommandoerin crematorium II in Birkenau op te blazen. Nagenoeg alle leden van dit Sonderkommando kwamen daarbij om het leven. Zalmen Gradowski, een van de medeinitiatiefnemers van de opstand, was een van hen.

Zalmen Gradowski schreef zijn getuigenis in afwachting van zijn aanstaande dood. Met zijn geschriften wilde hij de buitenwereld informeren over het donkerste gedeelte van de hel in Auschwitz. Hij heeft zijn manuscripten achter een van de crematoria begraven. Na de oorlog zijn deze manuscripten gevonden. Een grotere aanklacht tegen
de misdaden van de nazi's is nauwelijks denkbaar.

Phillipe Mesnard, professor moderne literatuur aan de Université de Marne-la-Vallée in Parijs, schreef een inleiding bij de manuscripten van Zalmen Gradowski.

Vertaling: Ariane Zwiers, Justus van de Kamp en Martine Woudt
Boekverzorging: Quasi Grafische Producties, Bilthoven
Gebonden, circa 250 blz.
Formaat: 15 x 23 cm
ISBN: 90-74274-03-x
Prijs: EUR 22,50


Citaat:
Complot tegen Hitler

Guido Knopp

Afbeelding

In oktober zal de omstreden film Valkyrie met Tom Cruise en Carice van Houten in de bioscoop gaan draaien. De veelgeprezen Duitse auteur en documentairemaker Guido Knopp schreef een helder en beknopt boek over deze aanslag van Von Stauffenberg op het leven van Hitler.

Verschijnt voor Valkyrie, de film met Tom Cruise en Carice van Houten.

Het hoogtepunt van het verzet tegen Hitler was de aanslag van 20 juli 1944. Onder leiding van Claus Schenk von Stauffenberg werd een aanslag gepleegd op het leven van Hitler. Een aanslag die door stom ongeluk mislukte.
Maar al voor de oorlog was er een groot aantal mislukte aanslagen gepleegd op Hitler. Guido Knopp portretteert hen, die met inzet van eigen leven, een daad wilden stellen tegen het Nazi-regime. Zo schetst hij de lange aanloop naar 20 juli 1944 en geeft hij een gedetailleerd verslag van de voorbereidingen, de aanslag en de naweeën van de aanslag van Von Stauffenberg op Hitler.

De gerenommeerde Duitse historicus Guido Knopp leidt de redactie eigentijdse geschiedenis van de ZDF. Hij heeft meerdere titels op zijn naam staan, waaronder De oorlog van de eeuw, Hitlers moordenaars, Hitlers

Paperback
270 pagina's
VCL/West-Friesland


Citaat:
De langste dag
6 juni 1944

Afbeelding

Cornelius Ryan's De Langste Dag is een hoogtepunt in de militaire geschiedschrijving en daarmee een absolute winner voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van WO2.
Ryan werkte 7 jaar onafgebroken aan zijn boek. Hij interviewde honderden ooggetuigen en las vele Geallieerde en Duitse dagrapporten, oorlogsjournaals en Geallieerde en Duits perspectief, om de grootsheid en het belang van de eerste dag van operatie Overlord aan de lezer over te brengen.
Er zijn nadien talloze boeken geschreven over D-Day, maar geen enkel boek is in staat de gebeurtenissen zo goed en authentiek weer te geven als Cornelius Ryan's De Langste Dag.

Hardcover
325 pagina's
Schuyt & Co./ Just Publishers

_________________
Hoofdredacteur Artikelen TracesOfWar.com
STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee)

Schrijver van:
* Oorlogszone Zoo
* De boodschapper uit de hel
* Een rechter in Auschwitz
* Het masker van de massamoordenaar
* Kerstmis onder vuur
* Kolberg


za dec 06, 2008 5:00 pm
Profiel WWW
M@RIO
Bericht 
Verwacht:

Soldaat van Easy Company

Don Malarkey

Afbeelding

Sgt. Don Malarkey neemt ons niet alleen mee naar de bloedige gevechten van Normandië, naar de concentratiekampen en Hitlers Adelaarsnest, maar werpt ook een blik in het hart en de ziel van de soldaten die jarenlang de stoottroepen van het geallieerde leger vormden – en die zijn beste vrienden verloor tijdens de nachtmerrieachtige strijd in Bastogne.

Oorspronkelijk verschenen als Easy Company Soldier
Paperback, 272 pagina's
Formaat: 14 x 21,5 cm
Prijs: EUR 19,95
ISBN: 978-90-896-8025-9
Verschijnt: 1 april 2009
Uitgever: Mynx


Veld van eer

Lynn Compton

Afbeelding

In Veld van eer vertelt luitenant Buck Compton voor het eerst zijn eigen verhaal. Over zijn jaren als sporter, soldaat en zijn carrière als jurist. Hij geeft een overtuigend en indringend beeld van de oorlog, wat resulteert in een indrukwekkende en toegankelijke memoire over moed, leiderschap, kameraadschap en mededogen.

Oorspronkelijk verschenen als Call of Duty
Paperback, 320 pagina's
Formaat: 14 x 21,5 cm
Prijs: EUR 19,95
ISBN: 978-90-896-8053-2
Verschijnt: 1 april 2009
Uitgever: Mynx


zo dec 07, 2008 3:26 pm
Harro

Geregistreerd:
di jun 15, 2004 6:39 pm
Berichten: 4491
Bericht 
Mijn God, nog meer Band of Brothers. Is dit onderwerp nou echt nog niet uitgemolken?


zo dec 07, 2008 3:32 pm
Profiel
IA006
Bericht 
Verwacht:


Nina Schenk Gravin von Stauffenberg.
Een portret.

door K. von Schulthess.Afbeelding


Op 20 Juli 1944 verloor Nina haar man, Claus Schenk von Stauffenberg.
Wat was haar rol bij die geschiedenis van de aanslag op Hitler? Heeft ze van dat verzet af geweten? En hoe heeft ze met die wetenschap geleefd?
Wat verraden haar persoonlijke aantekeningen?
Een portret van een fascinerende vrouw, dat hier geschetst wordt door haar jongste dochter Konstanze von Schulthess.


Uitgeverij: Arbeiderspers.
Uitgave:hardcover, ca.224 pag.
ISBN:978-90-295-6770-1.
Verschijnt: rond 22 Januari 2009.
Prijs:€ 18,95.[/code]


zo dec 07, 2008 4:12 pm
IA006
Bericht 
Binnenkort verwacht:

Een mythe aan scherven.

door de historicus Peter Kruit.Afbeelding


Een onderzoek naar de tactische gevechtsomstandigheden van mei 1940 op het Nederlandse strijdtoneel. Bij verrassing viel het Duitse leger Nederland aan; modern, toegerust met tanks, vliegtuigen en met inzet van nieuwe tactieken, zoals parachutisten.
Voor zijn onderzoek kreeg Kruit toegang tot de archieven van het Rode Kruis. Hierdoor verkreeg Kruit o.a. inzicht in de verwondingen, die de Nederlandse militairen opliepen in die Meidagen van '40.


Uitgeverij: Aspekt B.V.
Uitgave: ingenaaid, 156 pag. met illustraties.
ISBN:9789059116818.
Prijs:€ 19,95
Verwacht: 12 December 2008.


do dec 11, 2008 10:37 am
Hoofdredactie
Avatar gebruiker
Kevin

Geregistreerd:
za maart 27, 2004 7:12 pm
Berichten: 9144
Bericht 
Verwacht in 2009:

Citaat:
De Pegagus brug

Stephen E. Ambrose

Afbeelding

In de vroege uren van 6 juni 1944 bestormde een kleine groep van de Britse luchtmacht de Duitse verdedigingsmachten en bereidde de weg voor op de invasie van de geallieerden in Europa. De Pegasusbrug was de eerste horde die genomen werd en een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog. Dit aangrijpende verslag brengt een gewaagde missie tot leven die zo cruciaal was dat de hele Normandische invasie had kunnen mislukken als deze missie niet succesvol was geweest. Ambrose beschrijft elke stap van de vele maanden voorbereidingen op de man-tegen-manconfrontaties op de brug. Met een verhaal van heldendom en lafheid, vriendschap en brute kracht brengt hij een van de belangrijkste gebeurtenissen van D-day tot leven.

Verschijnt op: 1-5-2009
Uitgeverij: Mynx


Citaat:
Een leger bij dageraad

Rick Atkinson

Afbeelding

Een leger bij dageraad begint met de gewaagde invasie in november 1942. Het volgt de Amerikaanse en Britse legers terwijl ze de Fransen in Marokko en Algerije bevechten, en daarna de Duitsers en Italianen in Tunesië. In dit eerst deel van de bevrijdingstrilogie laat Rick Atkinson zien waarom geen moderne lezer de ultieme overwinning van de geallieerde machten kan begrijpen zonder te hebben gelezen over het grote drama dat zich in Noord-Afrika in 1942 en 1943 heeft ontvouwen. Rick Atkinson wordt beschouwd als de beste chroniqueur van de Tweede Wereldoorlog sinds Stephen Ambrose. Zijn werk wordt gekenmerkt door gedegen onderzoek, nieuwe vondsten en verrassende inzichten, verteld op een manier die de hele periode voor een breed publiek toegankelijk maakt.

Verschijnt op: 1-5-2009
Uitgeverij: Mynx

_________________
Hoofdredacteur Artikelen TracesOfWar.com
STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee)

Schrijver van:
* Oorlogszone Zoo
* De boodschapper uit de hel
* Een rechter in Auschwitz
* Het masker van de massamoordenaar
* Kerstmis onder vuur
* Kolberg


vr dec 12, 2008 6:36 pm
Profiel WWW
M@RIO
Bericht 
Verwacht:

De bittere weg naar de vrijheid
Een nieuwe geschiedenis van de bevrijding van Europa, 1945

William I. Hitchcock

Afbeelding

1944-’45: Europa wordt bevrijd. Amerikanen en Canadezen brengen kauwgom, chocola en sigaretten. De Duitsers capituleren op 8 mei in Berlijn en de Russen planten hun rode vlag op de ruïnes van het Derde Rijk.

Er zit echter een vergeten schaduwzijde aan dit glorieuze verhaal. Wat gebeurde er met de 11 miljoen krijgsgevangenen en dwangarbeiders die jaren hadden vastgezeten in Duitsland? Wat waren de bevrijders met Duitsland en zijn inwoners van plan? Waarom kwam de voedselhulp aan Nederland zo laat op gang? Dit boek vertelt het andere verhaal van de bevrijding en geeft een gezicht aan hen die het slachtoffer werden van het geweld van de bevrijding. De vele verslagen van ooggetuigen en de soepele stijl van de auteur maken van dit boek een levendige en choquerende reis door bevrijd Europa.

Bindwijze: gebonden
ISBN: 9789035128255
Prijs: EUR 34,95
Verschijnt: 2009
Uitgever: Uitgeverij Prometheus


Herinneringen aan Anne Frank
Het verhaal van Miep Gies, de steun en toeverlaat van de familie Frank in het Achterhuis

Miep Gies

Afbeelding

‘Het blijkt dat Miep haar onderduikers geen minuut uit haar gedachten kan zetten...’ Deze regels schreef Anne Frank op 8 mei 1944 in haar dagboek over de bescheiden maar heldhaftige Miep Gies. Meer dan twee jaar lang riskeerde zij, samen met haar man Henk, haar leven om de familie Frank van voedsel, nieuws en troost te voorzien toen deze ondergedoken zat in het Achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht.

Miep Gies wordt in februari 2009 honderd jaar. Deze mijlpaal vraagt om een heruitgave van haar gedenkschrift, dat ze samen met journaliste Alison Leslie Gold in 1987 op papier zette, nu met een nieuw, door haarzelf geschreven nawoord. Herinneringen aan Anne Frank is een waardevolle aanvulling op Annes dagboek, Het Achterhuis. Miep Gies beschrijft het leven vóór en tijdens het verblijf in het Achterhuis, en de tragische dag waarop ze in handen van de vijand vielen. Herinneringen aan Anne Frank heeft sinds de publicatie meerdere verfilmingen van Anne Franks geïnspireerd. De lezer zal begrijpen dat het voor Miep Gies een vanzelfsprekendheid was dat ze de familie Frank te hulp stond.

Bindwijze: paperback
ISBN: 9789035133631
Prijs: EUR 16,95
Verschijnt: 2009
Uitgever: Uitgeverij Prometheus


vr dec 12, 2008 6:56 pm
Avatar gebruiker
Wilco_Vermeer

Geregistreerd:
zo maart 14, 2004 3:03 pm
Berichten: 13948
Woonplaats: Bemmel
Bericht 
Van de hand van Lothar Wilbrandt is een nieuw boek verschenen met de titel "Begegnungen mit Ritterkreuzträgern"

Afbeelding


De prijs zou op 20 Euro liggen, ik heb helaas nog geen verkoopadres gevonden.

_________________
"Als de Weg wordt gevolgd, gebruikt men paarden om akkers te ploegen. Als de Weg niet wordt gevolgd, gebruikt men paarden om oorlog te voeren."
(Lao-Tse)


za dec 20, 2008 1:49 am
Profiel WWW
Avatar gebruiker
John S.

Geregistreerd:
ma dec 20, 2004 11:46 pm
Berichten: 3805
Woonplaats: Landgraaf
Bericht 
Ze zijn dan wel niet nieuw, mar op deze site staan enorm veel mooie boeken:


http://www.fallschirmjaegerbuch.de/wk.htm

_________________
Voorheen bekend als: Jumpmaster

There was no glory in the victory of war, only honor to those who fought bravely,
and memories of those who sufferd and died in battle. D.R. Burgett


za dec 20, 2008 10:27 am
Profiel ICQ
Avatar gebruiker
Wilco_Vermeer

Geregistreerd:
zo maart 14, 2004 3:03 pm
Berichten: 13948
Woonplaats: Bemmel
Bericht 
Citaat:
Van de hand van Lothar Wilbrandt is een nieuw boek verschenen met de titel "Begegnungen mit Ritterkreuzträgern"


Het boek is bij de auteur te bestellen. voor geïnteresseerden heb ik het adres.

_________________
"Als de Weg wordt gevolgd, gebruikt men paarden om akkers te ploegen. Als de Weg niet wordt gevolgd, gebruikt men paarden om oorlog te voeren."
(Lao-Tse)


za dec 20, 2008 3:53 pm
Profiel WWW
Avatar gebruiker
Ries

Geregistreerd:
zo apr 16, 2006 9:28 pm
Berichten: 864
Woonplaats: Bij Eindhoven
Bericht 
Afbeelding

Afbeelding

John Lukacs(2008). Hitler en de historici. De plaats van Hitler in de 20ste eeuw. Amsterdam: Mets & Schilt.

_________________
Eeuwig duurt het langst.


za dec 20, 2008 4:27 pm
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 43 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Alle rechten voorbehouden © STIWOT 2000-2012. Privacyverklaring, cookies en disclaimer.

Powered by phpBB © phpBB Group